Projecten

Deep water wells

Waterprojecten: water behoort tot de eerste levensbehoefte. De feiten zijn duidelijk: 6000 mensen sterven per dag aan slecht water. Hoewel nu meer dan 80 % van de wereldbevolking op de een of andere manier al gebruik kan maken van verbeterde watervoorzieningen blijven grote delen van Afrika (Sub-Sahara) ver achter. Meer dan 80 % van de mensen zonder goed drinkwater woont in de landelijke gebieden van de wereld. Meer dan 50% heeft daar helemaal geen goed drinkwater en nog eens 17% moet meer dan een half uur lopen om goed drinkwater te bereiken. Onderzoek wijst uit dat bij grotere afstanden de hoeveelheid water die per dag wordt gehaald drastisch vermindert. Dit heeft dus een groot effect op de gezondheid. Refind Charity werkt oa met Water for Life.

Water for Life

Water for Life werkt in landen met een grote achterstand (0.a. Benin, Togo, Ethiopië en Tanzania). concentreert zich op de landelijke gebieden waar de meeste nood is. werkt samen met de landelijke regering en in overleg met de plaatselijke leiders om een zo goed mogelijke dekking van watervoorzieningen te verzorgen. Men boort systematisch en continue zodat veel dorpen bereikt worden. boort diepwaterbronnen met een hoge opbrengst die gevoed worden uit de diepere aardlagen (gemiddeld meer dan 40 meter diep). Goedkopere manieren om waterputten te slaan (met handkracht) gaan niet zo diep.

Voorziening Onderdak

Miljoenen ouders en kinderen missen een solide dak boven hun hoofd: een paar stevige muren, een deur die op slot kan, sanitair en schoon drinkwater. Refind Charity bouwt samen met betrouwbare organisatie`s en de nieuwe huiseigenaren, eenvoudige en betaalbare huizen. Want Refind Charity gelooft dat een huis oa het middel is voor deze families om op eigen kracht uit de armoede te komen en een betere toekomst op te bouwen. Refind Charity verzorgt samen met u een complete bouwreis naar een land erg ter wereld om te bouwen aan een toekomst.

Onderwijs

Haiti, een land letterlijk in puin, een land in wederopbouw, maar kampt met alle denkbare problemen. Refind Charity gelooft dat onderwijs de sleutel is voor een succesvolle wederopbouw, dat weliswaar nog jaren gaat duren. In Haiti hebben wij goede en betrouwbare Nederlandse contacten die onderwijs projecten realiseren, een hele mooie vorm van duurzame ontwikkeling.

Gezondheid

Refind Charity heeft goede en betrouwbare contacten met organisaties die voor weeskinderen zorgt, die hun in onderdak en medische voorzieningen voorziet. dit zijn projecten oa in Zuid Afrika en Tanzania. Projecten die door Nederlandse echtparen worden gerund. Ik heb hier zelf een paar keer zelf het project mogen zien, je krijgt een warm gevoel wat een organisatie als deze heeft bereikt, kinderen die in kritieke omstandigheden worden binnen gebracht en binnen een korte tijd zo zijn opgeknapt!, kinderen vanuit een uitzichtloze toestand, naar een stabiel leven met toekomt, Kinderen die uitgroeien tot jong volwassenen die geweldig goed in de maatschappij kunnen functioneren. Ook in Brazilië en Haïti lopen er projecten die zich het lot van kinderen hebben aangetrokken.

Social Work in Zuid Afrika

Cycling to paris for water, in Tanzania